Lángosautomata
Lángosautomata 2.0 innovatívan látványsütő Lángosautomata
Megérkezett a világ első és egyetlen lángossütő automatájának továbbfejlesztett változata, az innovatívan látványsütő Lángosautomata 2.0!
A Lángosautomata projekt pénzügyi okok miatt megállt. A projekt és a gép továbbfejlesztéséhez, valamint a Lángosautomata üzemeltetésére partnert keresünk! Amennyiben érdeklődik, kérjük, töltse ki a Kapcsolati űrlapot!
A Lángosautomata bemutatása
A Lángosautomata előnyei
Műszaki adatok, jellemzők
A Lángosautomata bemutatása
A Lángosautomata lehetővé teszi a lángos
- higiénikus,
- környezetbarát,
- biztonságos,
- azonos minőséget biztosítható,
- gazdaságos,
- akár teljesen szagmentes,
- élőmunkaerőt megtakarító, és
- látványos
sütését és értékesítését.
A Lángosautomata egy olyan különleges, páratlanul ügyes, okos gép, amelyben
- a lángostészta formázása, a két oldal sütése, valamint a kész lángos kiadagolása teljesen automatikusan, emberi kéz érintése és beavatkozása nélkül történik,
- a folyamatok zárt térben valósulnak meg, így a lángossütés higiénikus, biztonságos, és megfelelő elszívás esetén akár teljesen szagmentes lehet,
- rövid idő alatt akár nagy mennyiségű lángos is elkészíthető,
- a zsiradék felmelegítése és állandó hőmérsékleten tartása elektromos árammal történik (nem gázzal!),
- az egymás után készülő lángosok minősége, mérete, formája, színe, állaga közel azonos (ezt támogatja a Lángosautomatához kifejlesztett speciális lángostészta-keverék, a krumplis LángosLisztMix.)
Hasonló, „speciális” céleszközök, gépek révén tudott elterjedni a világban a gofri, a gyros, a toast, a hot dog is.
A Lángosautomatával óriási lehetőség nyílott meg a lángos számára, hogy végre egy szintre kerüljön a világban jól ismert, nagy népszerűségnek örvendő, más nemzeti ételekkel és streetfoodokkal!
A Lángosautomatának köszönhetően most már ez vár a lángosra is!
A lángossütés a Lángosautomatával és a LángosLisztMix-szel a betanítás után és a „szabályok”, a know-how betartása esetén könnyed, izgalmas, látványos munka!
A Lángosautomata egy okos gép, jelzi, hogy mikor, mit kell, lehet csinálni vele!
A Lángosautomata előnyei
A Lángosautomata előnyei a vendéglátóhelyek, vállalkozók számára
- A Lángosautomata használata esetén rövid idő alatt nagy mennyiségű friss lángos készíthető el.
- Élőmunkaerő takarítható meg, és vonzóbb a munka a munkaerő számára, mint a „hagyományos” lángossütés esetén.
- Fesztiválokon, falunapokon, tömegrendezvényeken, büfé rendszerű rendezvényeken, fogadásokon, esküvőkön, vásárokon a Lángosautomatával lehetőség van arra, hogy akár színvonalas catering szolgáltatással a lángost kulturáltan, látványosan és nagy mennyiségben lehessen előállítani, tálalni, értékesíteni.
- A teraszokkal rendelkező szállodák, éttermek, vendéglők számára a nyári időszakban különleges vendégcsalogató látványsütési és/vagy utcára értékesítési lehetőséget teremt.
- Azon vállalkozók, potenciális vállalkozók számára, akik különböző okokból eddig nem tudtak, vagy mertek lángossütéssel foglalkozni, a Lángosautomata számos eddigi biztonsági, higiéniai problémára megoldást kínál.
- A manapság oly divatos látványsütés az átlátszó oldalfalak, az innovatív működési megoldások miatt a Lángosautomatával valóban látványossá tehető, ami fokozza a vásárlási, fogyasztási kedvet, valamint a vendég bizalmát növeli, hogy láthatja a „saját” lángosát sülni.
- Mivel a sütés zárt térben és előírt technológiával történik, megfelelő elszívó rendszer alkalmazásával nincsen kellemetlen olaj- és sütésszag, a vendég vagy a dolgozó haja, ruhája, bőre nem veszi be a kellemetlen olajszagot.
- A zárt rendszerű sütés miatt kizárt forró olaj kifröccsenésének, kiborulásának az esélye, ami csökkenti a balesetveszélyt, növeli a munkabiztonságot.
- Az érintőképernyős kijelző beállítási és információs lehetőséget jelent a felhasználónak, kezelőnek.
Műszaki adatok, jellemzők
- A gép mérete (szélesség/hosszúság/magasság): 1200x1800x2000 mm, guruló lábakkal
- Súly: kb. 700 kg, csomagolás nélkül
- Áramellátás: 400 V, 3x16A
- Maximális teljesítményfelvétel: 8 kW
- Átlagos áramfogyasztás üzemelés során: kb. 2,5 kW/óra
- Üzemi hőmérséklet elérése szobahőmérsékletről kb. 40-60 perc
- Maximális kapacitás: kb. 120-150 db/óra (kb. 2-3 db/perc)
- Lángos mérete: kb. 20-21 cm, 14-16 dkg
- Olajtartály feltöltése: 60 liter
- Átlátszó oldalfalak látványsütéshez
- Látványos működés, innovatív megoldások
- Elszívás: külső csatlakoztatási lehetőség elszívó rendszerhez
- Sütésszámlálás
- Érintőképernyős kezelő panel
- CE megfelelőség
A Lángosautomata 2.0 a tesztelése során 10.000 db lángost sütött le hiba nélkül! Erről készült a következő rövid videó.
Vásárlási lehetőségek Lángosautomata, LángosLisztMix, Franchise
Lángosautomata
LángosLisztMix
Franchise
A Lángosautomata
A Lángosautomata listaára az aktuális alapanyag-áraktól, árfolyamoktól, inflációtól és a gyártási költségektől függően változik. Irányára 30-40.000 euro közé tervezhető. A Lángosautomata árát terhelheti még a távolságtól függő szállítási költség és a beüzemelés, betanítás költsége. A Kapcsolati űrlap kitöltésével kérjen konkrét ajánlatot!
A Lángosautomatát egy magyar tulajdonú vállalkozás, a Pannon Mechanika Mérnöki és Szolgáltató Kft. fejlesztette és gyártja Magyarországon. A Lángosautomata működés közben megtekinthető Nagykanizsán, előre egyeztetett időpontban.
Kérjük, vegye fel velünk a Kapcsolatot az űrlap kitöltésével és elküldésével, amennyiben érdeklődik és szeretné megnézni a Lángosautomatát, vagy konkrét ajánlatot szeretne kapni. Írja meg, hol szeretné üzemeltetni a Lángosautomatát, előzetesen hány darab gépre lenne igénye.
Megkeresése után hamarosan jelentkezünk önnél!
Aktuális, friss információk a Lángosautomata Facebook oldalán is találhatóak.
A LángosLisztMix
A Lángosautomatához speciálisan kifejlesztett krumplis LángosLisztMix kizárólag a Lángosautomatához kerül értékesítésre, jelenleg külön nem rendelhető.
A Lángosautomata azonban megvásárolható a LángosLisztMix nélkül is, amennyiben az alábbiak nem meggyőzőek annak előnyeiről.
Amennyiben ajánlatot kér a Lángosautomatára, kérjük, jelezze, érdekli-e a LángosLisztMix vásárlása is!
A LángosLisztMix minden, a lángostésztához szükséges alapanyagot tartalmaz a víz és az élesztő kivételével.
A krumplis LángosLisztMix különlegessége, és előnye, hogy
- az élesztőt nem kell a hozzáadás előtt felfuttatni (az élesztő felfuttatása még a gyakorlott felhasználó számára is okozhat kellemetlen meglepetést), és kovászt sem kell külön készíteni,
- a tészta kelési ideje a hagyományos 40-45 perc helyett szobahőmérsékleten kb. 20-25 perc. Ezáltal jobban gazdálkodhatunk mind az alapanyagokkal, mind az idővel, mind a megkelt tésztával,
- az azonos tésztaminőség miatt nem kell a Lángosautomata beállításait változtatni, amivel csökken a sütési veszteség,
- mivel a lángostészta alkotóelemeinek nagy része benne van a LángosLisztMix-ben, azokat nem kell külön megvenni, szállítani, raktározni, előkészíteni, keverni stb. Ezzel időt, energiát, pénzt takarítunk meg, csökkentjük a kockázati lehetőségeket.
- a felfuttatás elhagyásával, az alkotóelemek biztosításának, előkészítésének lerövidítésével, a gépbeállítások csökkentésével időt és élőmunkát lehet megtakarítani,
- az állandó összetétel miatt az elkészült lángosoknak közel azonos a mérete, a látványa, azonos a minősége, íze,
- a kész lángos burgonyás lángos, amelynek színvilága vonzóan aranybarna, íz világa harmonikusan gazdag, bársonyos, állaga könnyed, kenyérre emlékeztető rácsos szerkezetű,
- a LángosLisztMix nem tartalmaz állati eredetű terméket (tej, tojás, stb.), ezért az elkészülő sima (feltét nélküli) lángos vegán és laktózmentes,
- a technológiai előírások betartása esetén az étel kevésbé megterhelő és egészségesebb, mint egyes, nem minőségi lángosok,
- a LángosLisztMix és a Lángosautomata együttes alkalmazása a hagyományos tésztakészítéssel és lángossütéssel szemben, adott mennyiség esetén legalább egy fő élőmunkaerő megtakarítással járhat,
- A Lángosautomatába a lángos sütéséhez technológiai okokból és felhasználási előnyeik miatt kizárólag pálmazsír, kókuszzsír, vagy canola javasolt, és ajánlott a LángosLisztMix használata!
- A Lángosautomata kezelése és a LángosLisztMix használata a működtetés helyén betanításra kerül. A know-how, a „technológiai fegyelem” betartása elengedhetetlenül szükséges a sikerhez!
A Franchise
A Lángosautomata és a LángosLisztMix megalkotói és értékesítői saját márkanév alatt egy lángos értékesítő gyorséttermi franchise hálózat kidolgozásán, elindításán és felépítésén dolgoznak.
Kérjük, a Kapcsolatfelvételi űrlap kitöltése során jelezze, amennyiben érdekli a franchise-hoz történő csatlakozás lehetősége!
A lángosról A lángos, mint Hungarikum
A lángos, mint hungarikum
„A sajtos-tejfölös lángos a magyar pizza, a tehén gyümölcseivel.” (Kőhalmi Zoltán)
Továbbá a lángos a magyar „Big Mac index” is.
A lángos nemzetközi ismertsége és lehetősége
A világon két féle ember van: az egyik, aki szereti a lángost, a másik, aki még nem ismeri!
Ami Olaszországnak a pizza, az Magyarországnak a lángos.
A lángos készítése
A lángostészta előállítása, dagasztása történhet kézzel, de géppel is. A lángostészta elkészítése a kelt tésztához szükséges élesztőgombák, mint „élőlények öntörvényűsége” miatt tud nem várt, kiszámíthatatlan helyzeteket okozni.
A lángos, mint Hungarikum
Minden nyár elején a balatoni lángosárakkal, és azok változásával foglalkozik a magyarországi bulvár sajtó jelentős része. Ezért a lángos a magyar Big Mac index.
Szinte az egész világon úgy tartják, hogy a lángos egy kultikus magyar Hungarikum, a magyarok egyik kedvenc nemzeti eledele, amit elsősorban nem azért esznek, mert éhesek, hanem azért, mert jó.
A világ szinte minden részén és minden népe ismeri a kenyeret, vagy a kenyérszerű ételt, ami világszerte és ősidők óta a legalapvetőbb élelmiszerek közé tartozik. A kenyérsütésnél mindig maradt egy darabka kelt tészta, amit külön sütöttek ki. Eredetileg ez a lángos. Már a Bibliában is említésre kerül: „Efraim elkeveredik a népek között, Efraim olyan, mint a lángos, amelyet nem fordítottak meg.”(Szent István Társulati Biblia, Ozeás könyve 7:8)
A maradéktésztát mindig, mindenhol felhasználták, megsütötték, legismertebb formája az egész világon ismert pizza. A lángost nem csak Magyarországon és a Kárpát-medencében, hanem a világ számos országában ismerik és fogyasztják, elsősorban ott, ahol a világban szétszóródva élő több százezer magyar, vagy a Magyarországon járt külföldiek meghonosították.
A lángost Magyarországon általában üresen, kissé megsózva, fokhagymával, sajttal, tejföllel, illetve ezek kombinációjával eszik, igaz a feltétek lehetősége szinte korlátlan, hasonlóan a pizzáéhoz.
A legnépszerűbb a sajtos-tejfölös lángos, amit a felnőttek és a gyerekek eddig leginkább strandon, piacon, vásárokon, nagyrendezvényeken fogyasztottak, mert leginkább ott tudták megvásárolni.
A lángos a világ bármely részéről Magyarországra látogató turisták szemében ugyanolyan Hungarikum, mint a kalocsai pirospaprika és a hímzés, a Tokaji Aszu, a halasi csipke, a kecskeméti barackpálinka, a ZWACK Unicum, a téliszalámi, a gulyás, a pörkölt.
A köznapi értelemben vett Hungarikumok azok a termékek, amelyeknek különleges minősége, hírneve vagy egyéb jellemzője lényegileg Magyarországhoz kapcsolódik.
A Lángosautomatával többek között az volt az alkotók célja, hogy a lángost a magyarok is ugyanolyan becsben tartott hungarikumként kezeljék, mint azt a külföldiek teszik, és a lángossal is öregbítsük a magyar nemzet elismertségét a világban, valamint hozzájáruljunk a nemzeti büszkeség növeléséhez.
A Lángosautomata a LángosLisztMix-szel, a technológiával (know-how-val) és a tervezett márkanévvel együtt pedig lehetővé teszi egy olyan nemzetközi franchise hálózat felépítését, amellyel a lángos méltó és versenyképes társa lehet a világban ismert, elterjedt és kedvelt más streetfood-oknak.
A lángos nemzetközi ismertsége és lehetősége
A lángos nemzetközi ismertségéről, a Magyarországra látogató külföldi turisták lángossal kapcsolatos élményeiről, véleményéről sokat lehet olvasni az interneten.
A globalizáció, Magyarország Európai Uniós tagsága, a multikulturális gasztronómiai világ, a világszerte erősödő turizmus új lehetőséget teremt a lángos szélesebb körű nemzetközi elterjedésének is, amihez azonban szükség van a Lángosautomatára és a LángosLisztMix-re is. A Lángosautomata sikerével a lángosból még ismertebb termék válhat, valamint más népek világszerte ismert ételei mellett „versenytársként” jelenhet meg a világ gasztronómiai palettáján az éttermekben, vendéglőkben, szállodákban, panziókban, pubokban, sütödékben, rendezvényeken.
Néhány példa a világszerte ismert nemzeti ételekre, amelyek közül sok elterjedéséhez szükség volt egy speciális gépre, eszközre is: pizza, hot dog, hamburger, gofri, gyros, toast, francia hagymaleves, francia mártások, frankfurti saláta, bécsi fánk, Worcester szósz, ham&eggs, puding, sushi, sólet, chilis bab, fondü, spagetti, falafel, paella, gazpacho, tortilla, steak, gulyás.
A lángos készítése
A lángostészta előállítása, dagasztása történhet kézzel, de géppel is. A lángostészta elkészítése a kelt tésztához szükséges élesztőgombák, mint „élőlények öntörvényűsége” miatt tud nem várt, kiszámíthatatlan helyzeteket okozni.
A dagasztott tésztát a kívánt méretűre gombócokra kell szaggatni („virgolni”), majd hagyni kell megkelni. Ezt követően lehet kézzel nagyjából kör alakúra nyújtani. A lángost – hasonlóan a pizzához – lehet sütőben, kemencében sütni, ezt hívják kenyérlángosnak, kemencéslángosnak, vagy langallónak, ami az utóbbi időben vált egyre népszerűbbé Magyarországon. A hagyományos magyar lángos étolajban, vagy más zsiradékban sül.
A lángos hagyományos készítési módja, ahol a kelt tésztát kézzel dolgozzák meg, nyújtják ki, teszik bele a forró olajba, és véletlenszerűen fordítják meg, számos higiéniai, esztétikai, minőségi, felhasználási, környezetvédelmi, munkavédelmi problémát és kockázatot vethet fel. Mindezeket küszöböli ki sikeresen a Lángosautomata!
A Lángosautomata és a lángos összhangját a Lángosautomatához kifejlesztett speciális lángostészta-keverék, a krumplis LángosLisztMix teremti meg.
A Lángosautomata sztori (Lángosautomata 1.0 gép)
Kapcsolat Lépjen kapcsolatba velünk!
Amennyiben érdekli a Lángosautomata, kérjük töltse ki és küldje el az alábbi űrlapot.